Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon (eskiden fizik tedavi ve rehabilitasyon; kısaltılmış olarak FTR), temelde kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanısı, konservatif (cerrahi dışı) tedavisi ve rehabilitasyonunu konu edinen bir tıbbi uzmanlık dalıdır. Bununla birlikte, yalnız kas-iskelet sistemi değil, diğer sistemlere ait doğumsal ya da edinilmiş hastalıklara bağlı fizyolojik/anatomik yetersizlikler de bu bim dalının ilgi alanına girer. FTR, her yaştan hastada; ağrı, işlev kaybı, yaşam kalitesinde bozulma ve bağımlılık nedeni olan nörolojik, ortopedik, romatizmal ve kardiyopulmoner hastalıkların birincil ya da destekleyici tedavisi ile uğraşır.

(1981’de YÖK, üniversite hastanelerindeki “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” bölümlerinin adlarını “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı” olarak değiştirmiştir).

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları