Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, başta akciğerlere ve tüm solunum sistemine bağlı olarak gelişen hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenir. Günümüzde en önemli toplumsal sağlık sorunlarından olan çocuklarda görülen alerjik asthma (astım) hastalığının yanı sıra ileri yaşlarda görülen kronik bronşit, amfizem gibi kronik obstrüktif akciğer hastalıkları (KOAH) ilgi alanıdır. Koruyucu sağlık hizmeti olan sigara bırakma poliklinikleri Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında yer almaktadır. Modern hayatın en önemli hastalık nedenlerinden sayılan, başta akciğer olmak üzere çeşitli organ kanserlerine ve dolayısı ile ölümlere yol açan hava kirliliği ile mücadelede “toplum sağlığını koruyucu” hekimlik birimleri (ör. aile hekimleri) ile birlikte çalışır. Ayrıca hava yolu ile bulaşan salgın hastalıklarda (ör: COVİD-19) en önemli görevleri ifa eden tıpta uzmanlık dalıdır.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları