İç Hastalıkları Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Günümüzde tıp fakültesi eğitimi multi-disipliner hale gelmiş olup, tıp fakülteleri üç ana bölüme ayrılmıştır. Bu üç ana bölüm temel tıp bölümleri, dahili tıp bölümleri ve cerrahi tıp bölümleri olarak tanımlanmıştır. İç hastalıkları Ana Bilim Dalı (A.B.D) dahili tıp bölümleri içinde yer almıştır. İç hastalıkları A.B.D. kendi içinde 10-12 arasında değişen alt bilim dallarına (Allerji, Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları, Fizyopatoloji, Gastroenterohepatoloji, Genel Dahiliye, Geriatri, Hematoloji, Nefroloji, Romatoloji, Tıbbi Genetik ve Tıbbi Onkoloji) ayrılmıştır. Kardiyoloji, ilk olarak İç hastalıkları bölümünün bir alt dalı olarak ortaya çıkmıştır. Ancak uzmanlık alanı oldukça geniş olduğundan günümüzde ayrı bir A.B.D olarak kabul görmektedir.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın Misyonu  ve  Vizyonu

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın misyonu çağdaş bilimsel gelişmelerin ışığında yüksek teknoloji kullanarak sağlık hizmeti vermek, diğer taraftan uluslararası alanda söz sahibi olan, evrensel boyutta bilgi üreten, üstün nitelikli ve aydın hekimler yetiştirmektir.

Vizyonumuz, Anabilim Dalımızda yürütülen ve yürütülecek olan bilimsel araştırmalarla akademik performansımızı yükseltmek, fakültemizi ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edebilmektir.

Tarihçe

İç Hastalıkları A.B.D. fakültemizin eğitim-öğretime başladığı 2020 yılında Dahili Tıp Bilimleri bünyesi altında kurulmuştur. İç Hastalıkları A.B.D. başkanlığı Prof. Dr. Sadi Kerem OKUTUR tarafından yürütülmektedir.

Eğitim Olanakları

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi İç hastalıkları eğitimi Cevizlibağ yerleşkesinde, pratik ve klinik uygulamalar ise Bahçelievler Memorial Hastanesi bünyesinde verilmektedir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları