Nöroloji Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

İstanbul Arel Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı baş ağrısı, epilepsi, hareket bozuklukları, inme ve beyin damar hastalıkları, Alzheimer hastalığı ve demans, nöro-onkoloji, multipl skleroz ve demyelinizan hastalıklar, klinik nörofizyoloji, nöromusküler hastalıklar, periferik sinir, uyku, acil nörolojik hastalıklar konularında çalışan akademisyen kadrosu ile bölgesel ve uluslararası bir referans merkezidir.

Mezuniyet öncesi Tıp Fakültesi Nöroloji stajında 5. yılda teorik ve uygulamalı klinik nöroloji ders programları yer almaktadır. Öğrenciler her gün sabah saatlerinde bir öğretim üyesi ile hastaya yaklaşım ve uygulama ile nöroloji pratik derslerini yaparlar. Öğleden sonraları da teorik dersler anlatılır. Tıp fakültesinin 3. yılında nörolojik semiyoloji dersleri uygun komite içinde anlatılır. Ayrıca 2. sınıf modül derslerinde öğretim üyelerimizin katkıları vardır.

Tüm bu eğitimlerde en güncel ve en gelişmiş teknoloji ve yöntemlerin kullanıldığı bir ortamda, her türlü nörolojik tanı ve tedavi yöntemlerini, uygulama içinde öğrenme olanağı sağlanmaktadır.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları