Tıbbi Genetik Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Tıbbi Genetik kalıtsal hastalıkların tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık alanıdır. Yaşam bilimleri alanında, hücre biyolojisi moleküler biyoloji, ve moleküler genetik perspektifiyle eğitim-öğretim veren ve araştırmalar yürüten bir bilim dalıdır.

Üniversitemiz bünyesinde araştırma yapabilen moleküler genetik, protein, görüntüleme ve hücre kültürü laboratuvarları bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda, tıp fakültesi lisans öğrencilerinin tıbbi biyoloji ve genetik ders uygulamalarının yanı sıra DNA hasarı, diyabet ve kanser genetiği konularında araştırmalar yapılmaktadır.

Vizyonumuz; tıp alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış hekimlerin yetiştirilmesine katkıda bulunarak dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer, yaptığı araştırmalarla Tıp bilimine katkıda bulunan bilim insanlarını yetiştiren bir eğitim ve araştırma merkezi olmaktır.

Misyonumuz, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek gen ve hücre düzeyinde biyolojik olaylar ile hastalıkların moleküler mekanizmaları arasındaki ilişkiyi kurabilen, hem uygulamalı bilimsel araştırmalar yapabilen hem de elde edilen verileri teşhis ve tedavide kullanabilen hekimler ile temel bilim insanları yetiştirmektir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları