Anatomi Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Anatomi, insan vücudunun normal şeklini, yapısını, vücudu oluşturan organları ve bu organlar arasındaki yapısal ve fonksiyonel ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Sağlık bilimlerinin temel derslerinden biri olan anatomi, çağdaş tıp eğitimi ve teknolojinin ilerlemesiyle paralel olarak gelişmektedir.

Anabilim dalımız, Tıp Fakültesi entegre eğitim-öğretim programında yer alan Dönem 1’de hareket sistemi anatomisi (kemikler, eklemler ve kaslar) ve Dönem 2’de ise hareket sistemi dışında kalan diğer tüm sistemler topoğrafik bir biçimde teorik ve pratik dersler olarak yürütecektir.

Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinin teorik dersleri de Anabilim Dalımız tarafından verilecektir.

Anatomi anabilim dalı Arel Üniversitesi Tıp fakültesi bünyesi altında 2020 yılında kurulmuştur. Anabilim Dalı başkanlığı Prof. Dr. Niyazi Acer tarafından yürütülmektedir.

Fakülte bünyesinde, anatomi anabilim dalı tarafından eğitim ve araştırma amaçlı kullanılan, içinde 2 adet kadavranın ve çok sayıda insan iç organ, kas, kemik, beyin gibi çok sayıda insan anatomik modellerin bulunduğu anatomi laboratuvarı vardır.

Anabilim Dalımız bünyesinde T1 ağırlıklı MR görüntüleri üzerinde hacim hesaplama, difüzyon tensör görüntülerde ve fonksiyonel MR görüntülerinde data analizleri ile ilgili araştırmalar, kurslar ve projeler yürütülmektedir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları