Fizyoloji Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

İnsan Fizyolojisi, insanın gözle görülen ve mikroskop ile görülen yapısının çalışmasını anlatan bilim dalıdır. Yaşam bilimidir. Yaşamın felsefesini çalışmaktır. İnsan vücudunun % 56 sıvıdır, bu sıvının miktarı, bölümlere dağılımı, bileşimi ve fonksiyonlarını anlatır. En küçük canlı birim hücredir. Fizyoloji hücreden başlayarak doku, organ ve sistemlerin çalışmasını anlatır. Kalp ne yapar? Akciğerlerin görevi nedir? Mide , Bağırsaklar, Böbrekler ne yapar? İnsan vücudundaki her türlü hareketi, bunların nasıl düzenlendiği anlatır. Konuşma, düşünme, yazma,  bilgileri kaydetme ve gerektiğinde bunları hatırlayabilme gibi yüksek fonksiyonları anlatır. Gözün görme, kulağın işitme mekanimasını izah eder. Kısaca Fizyoloji insanın kendisini öğrenmesidir. Fizyoloji olmadan Tıp eğitimi olmaz.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları