Tıp Fakültesi

İmmünoloji

TIP FAKÜLTESİ

“Bağışıklık Bilimi” olarak da tanımlanan İmmünoloji, yapılan çalışmalarla ile birlikte doğuştan ve edinsel bağışıklık mekanizmalarının fizyolojik süreçler, metabolik yollar ve hastalıklar ile ilişkilerini açıklayarak bunlar ile ilgili çözümler bulmayı amaçlar. İmmünolojik mekanizmalar ve hastalıklar arasındaki çalışmalar ile birlikte immün yetmezlik, alerji, otoimmünite, enfeksiyon immünolojisi, transplantasyon immünolojisi, kanser immünolojisi, transfüzyon immünolojisi, hematoimmünoloji, nöroimmünoloji gibi farklı çalışma alanları oluşmuştur.

İmmünoloji, temel ve klinik immünoloji olarak iki başlık altında incelendiğinde yukarıda bahsedilen çalışma alanlarındaki hastalıkların/olguların immünolojik süreçlerinin açıklanması, tanısının koyulması, tedavi takiplerinin yapılması, yeni tedavi yöntemlerinin ortaya konması için klinik yaklaşım ile birlikte laboratuvar sonuçlarının değerlendirilmesi önemlidir. Görüleceği üzere immünoloji, yeni gelişmeler ile birlikte tıptaki önemi gün geçtikçe artan multidisipliner bir temel tıp bilimidir.

Fakültemiz İmmünoloji Anabilim Dalı, Temel Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde 2022 yılında kurulmuştur.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları