Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Farmakoloji “ilaç bilimi” demektir. Yeni ilaçların geliştirilmesinden, kullanıma sunulmasına kadar geçen süreçte bunların biyolojik sistemlerle ilişkisini inceleyen, klinik öncesi ve sonrası araştırmaları da kapsayan ve pek çok bilim dalı ile ilişkili bir alandır.

İlaç, tedavi süreçlerinin en önemli parçalarından biridir. Bu nedenle İstanbul Arel Üniversitesinde öğrencilerimizin çağdaş bilimin ışığında, ilaç bilgisi açısından donanımlı, sorumluluk sahibi, sorun çözme becerisine sahip, doğru bilgiye nasıl ulaşılacağını bilen, gelişmelere hızla uyum sağlayabilen hekimler ve sağlık elemanları olarak yetiştirilmesini amaçlıyoruz.

Anabilim Dalımız bu amaçlara uygun olarak Tıp Fakültemiz dışında Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunda, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Hemşirelik bölümlerinde Farmakoloji, Beslenme ve Diyetetik bölümünde ise Besin ve İlaç Etkileşimleri derslerini yürütmektedir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları