Turist Rehberliği Programı “Balat Gezisi”

“Turist Rehberliği Programı 1. Sınıf ve 2. Sınıf birinci ve ikinci öğretim öğrencilerimizin katılım sağladığı, Türkiye’nin Turizm Coğrafyası, Arkeoloji ve Müzecilik, Anadolu Uygarlıkları II, Gastronomi Turizmi ve Yemek Kültürü, Bizans Sanatı ve İkonografi, Sanat Tarihi I dersleri kapsamında işlenen konuları yerinde görmek, tatbik etmek, profesyonel turist rehberi adayı olan öğrencilerimizin uygulama yapabilmelerini sağlamak amacıyla 22 Mayıs 2023 Pazartesi Günü Balat gezisi gerçekleşmiştir.

Balat gezisi kapsamında; Valens Su Kemeri (Bozdoğan Kemeri), Molla Zeyrek Camii, Aya Yorgi Rum Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi, Sveti Stefan Bulgar Kilisesi (Demir Kilise), Fener Rum Erkek Lisesi (Kırmızı Mektep), Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi, Merdivenli Yokuşu, Balat Sokakları gezilmiştir.”