Turist Rehberliği Programı “Edirne Gezisi”

Turist Rehberliği Programı 1. Sınıf ve 2. Sınıf birinci ve ikinci öğretim öğrencilerimizin katılım sağladığı, Türkiye’nin Turizm Coğrafyası, Arkeoloji ve Müzecilik, Anadolu Uygarlıkları II, Gastronomi Turizmi ve Yemek Kültürü, Sanat Tarihi I dersleri kapsamında işlenen konuları yerinde görmek, tatbik etmek, profesyonel turist rehberi adayı olan öğrencilerimizin uygulama yapabilmelerini sağlamak amacıyla 18 Mayıs 2023 Perşembe Günü Edirne gezisi gerçekleştirilmiştir.

Edirne gezisi kapsamında; Selimiye Camii, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Üç Şerefeli Camii, Eski Camii, Büyük Sinagogu, Lozan Anıtı ve Müzesi, Karaağaç Tren Garı yerleri gezilmiş ve ünlü gastronomik bir ürün olan Edirne Ciğeri tadılmıştır.”