Turist Rehberliği Programı Türk İslam Eserleri Müzesi Gezisi

17 Aralık 2023 Pazar günü Turist Rehberliği Programı 2. Sınıf öğrencileri Türk İslam Sanatı dersi kapsamında dersin Öğr.Gör.Gülşah DALKILIÇ ile birlikte Türk İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi ve Süleymaniye Camii ziyaret etmişlerdir.

Öğrencilerimiz ile birlikte geçmişin derinliklerine yolculuk yapmak, geçmişin izlerini sürmek, tarihi ve kültürü bir arada hissetmek için Türk İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi ve Süleymaniye Camii ziyaretleri ile benzersiz bir deneyim yaşamışlardır. Bu ziyaretlerde öğrencilerimiz derste öğrendiklerini gezi esnasında pekiştirme fırsatı bulmuş ve yeni bilgiler elde etmişlerdir.

Türk İslam Sanatı dersi gezisi, öğrencilerimiz için sadece bir coğrafyanın izlerini sürmek değil, aynı zamanda bir medeniyetin zenginliğini ve evrensel güzelliklerini anlamak anlamına geliyor. Bu izler geçmişle günümüzü buluşturarak, Türk İslam kültürünün büyüleyici bir panoramasını çiziyor. Bizde Turist Rehberliği Programı öğrencileri olarak bu eşsiz güzellikleri keşfediyoruz.