Ukrayna’dan Gelen Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Başvuru İşlemleri

20.04.2022

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Ukrayna`da devam eden savaş sebebiyle eğitimine devam edemeyen ve özel öğrenci statüsünde üniversitemizde ders almak isteyen adayların, 26.04.2022 – 29.04.2022 tarihleri arasında, Cevizlibağ, Sefaköy ve Kemal Gözükara (Tepekent) Yerleşkelerimizde bulunan Öğrenci İşleri Ofislerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Formunu görüntülemek ve indirmek için tıklayınız.

Detaylı bilgi için; aysenurakmehmet@arel.edu.tr veya simaysayin@arel.edu.tr adreslerine mail atabilir ya da 05395506641 numaralı whatsapp hattından bize ulaşabilirsiniz.

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

· Öğrenci belgesi

· Transkript

· Nüfus Cüzdan Fotokopisi

· Pasaport Fotokopisi

· Üniversite Kimlik Kartı Fotokopisi

· Ülke giriş çıkışlarını gösteren e-devlet çıktısı (https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama) veya emniyetten alınan Giriş-Çıkış Kayıtları

UKRAYNA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİN ÖZEL ÖĞRENCİLİK ŞARTLARI

15.KİMLER ÖZEL ÖĞRENCİ OLABİLİR?

Yatay geçiş hakkı elde edememiş ancak Ukrayna’daki bir yükseköğretim kurumunun örgün bir eğitim programında kayıtlı olan öğrenciler, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında; açık öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ise ülkemizdeki açık öğretim programlarında özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam edebileceklerdir.

16.ÖZEL ÖĞRENCİLİK İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış ve yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekmektedir. Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapması gerekmektedir.

17.ÖZEL ÖĞRENCİLER NE KADAR ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEYECEK?

Özel öğrenci, yükseköğretim kurumlarının ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmelikleri çerçevesinde yetkili kurullar tarafından belirlenen ücreti ödemekle yükümlüdür. Vakıf yükseköğretim kurumları özel öğrencilerden,

özel öğrencilik talebinde bulunulan diploma programına kayıtlı Türk vatandaşı öğrencilerin dönem başına ödediği ücretten fazlasını talep edemez.