Ülkemizin Deprem Potansiyeli ve Deprem Riskinin Azaltılmasında Jeofizik Mühendisliğinin Önemi

25.02.2022

1-7 Mart Deprem Haftası

Her yıl 1-7 Mart “Deprem Haftası” olarak adlandırılmaktadır.

Deprem, yer yüzünün bir gerçeği ve farklı coğrafyalarda birçok ülkede görülmekte. Peki ya ülkemizde durum nedir? Deprem riski azaltılması ve bu süreçte yapılabilecekler neler olabilir? Jeofizik Mühendisliği’nin bu konudaki önemi nedir? Tüm bu sorular ve deprem ile ilgili diğer konular bu panelde konuşulacaktır.

İlgili panel, üniversitemiz İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Mustafa Öztürk’ün moderatörlüğünde alanında uzman katılımcılar ile gerçekleştirilecektir. Panele katılımcı olarak Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Burak Çatlıoğlu katılacaktır.

Panel üniversite akademik ve idari personellerimiz, öğrenciler ve ilgi alanına giren diğer katılımcılara açıktır.

02.03.2022 Çarşamba günü saat 20:00’de düzenlenecek paneli aşağıdaki linkten izleyebilir, panel sonrasında soru, görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Youtube Linki