Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansında Akreditasyon Gururu

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Akademi dünyasından önemli isimlerin katılığı konferansta İstanbul Arel Üniversitesi akreditasyon belgesini almanın gururunu yaşadı.

Üniversitemiz kalite süreçlerinden sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Ergül Berber’in de bilim kurulu üyesi olduğu “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” AHBVÜ Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile AHBVÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği Başkan Yardımcısı Doris Herrman, YÖKAK Uluslararası danışmanları Prof. Dr. Ivan Leban, Ronny Heintze ve Prof. Dr. Olgun Çiçek, üniversite rektörleri, uluslararası kalite ajansı temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Ayrıca, Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) Başkanı Stephane Lauwick de konferansata çevrimiçi katılımla yer aldı.

Konferansı açış konuşmasını yapan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıcak konuşmasında kurumsal akreditasyona sahip üniversitelerimizin Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) veri tabanına da kayıtlı olduğunu bu sayede mezunlarımızın ve akademisyenlerimizin Avrupa’da tanınırlığının olduğunu belirtti.

Üniversitemizin Akreditasyon Başarısı

Açılış konuşmaların ardından YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akredite edilen üniversitelere belgeleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından takdim edildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ergül Berber ve üniversitemiz Kalite Komisyonu üyesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Aydın Göktepe’nin katıldığı konferansta gurur ve heyecan bir aradaydı.

Üniversitemiz adına akreditasyon belgesini Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, YÖK Başkanı Prof. D. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden teslim aldı.

İki gün süren konferansta paralel oturumlarda “Kalite Güvencesinde İyi Uygulama Örnekleri”, “Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları”, “Kalite Güvencesi ve Gelecek”, “Kalite Güvencesinin Etkileri” gibi konularda bildiri sunumları yapıldı.