Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Başkanı Abdurrahman Özalp ile Söyleşi

19.12.2022

Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Başkanı Abdurrahman Özalp, Uluslararası Ticaret ve Finansman (İng.) bölümünün ev sahipliğinde yapılan “Abdurrahman Özalp ile Uluslararası Ticarette Güncel Meseleler ” etkinliğiyle üniversitemiz öğrencileriyle buluştu.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Özalp, “Özellikle dijital finans, dijital ticaret, blockchain uygulamaları ICC’nin pandemi sonrası odaklandığı konular arasında yer alıyor.” dedi. Abdurrahman Özalp,  ICC’nin yaklaşık 200 ülkenin üye olduğu bir organizasyon olmasının yanı sıra dünya üzerinde birleşmiş milletlere temsilci olarak katılan tek özel ve sivil kurum olduğunu ifade etti. Etkinlikte, sürdürebilirlik konusunda ICC’nin çalışmaları ve karbon ayak izinin azaltılması konusunda birçok şirketin yapmış olduğu çalışmalar ele alındı.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya Uluslararası Ticaret derslerinde Uluslararası Ticaret odasından (ICC) çokça bahsedildiğini ve küresel ticaretin hukuki altyapısının Uluslararası Ticaret Odası (ICC) tarafından düzenlendiğini ve bu anlamda Uluslararası Ticaret Odası’nın (ICC) dış ticaret şirketleri için çok önemli kurum olarak kabul edildiğini belirtti. Ve bu bağlamda öğrencilerimizin  ICC’si kurallarını iyi bilmelerinin önemli olduğunu hatırlattı.

Etkinlik, öğrencilerimizin Çin modeli hakkında, Rusya Ukrayna Savaşı konusunda yaptırımlarla ilgili sorularıyla ve Abdurrahman Özalp’in bankacılık kariyerini anlatması ve tavsiyeler vermesiyle sona erdi.