Üniversite – Sanayi İş Birliği Anlaşmalarımız Devam Ediyor

17.08.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ile Deka Elektronik arasında Üniversite – Sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalandı.

Endüstrideki istihdam sorununa çözüm üretmek amacıyla öğrencilerini iş dünyasına hazırlayan İstanbul Arel Üniversitesi ikili iş birliği anlaşmaları ile öğrencilerinin istihdam olanaklarını artırmaya devam ediyor. ArelTTO’nun (Arel Teknoloji Transfer Ofisi) çalışmaları kapsamında Üniversitemiz Mühendislik – Mimarlık Fakültesi ile Deka Elektronik arasında iş birliği anlaşması yapıldı.

Üniversitemizde gerçekleşen imza törenine İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ünal Küçük, Arel TTO Müdürü İlhan Özsoy, Deka Elektronik Genel Müdürü Hüseyin Türkkan, Deka Elektronik Genel Müdür Yardımcısı Oktay Nak  ve Deka Elektronik personeli katıldı.

Yapılan iş birliği ile Üniversitemiz Mühendislik – Mimarlık Fakültesi akademisyenleri, Deka Elektronik firmasına mevcut süreçlerini ve ürünlerini geliştirmede akademik danışmanlık sunacak. Ayrıca firmanın kamu hibe desteklerinden ve teşviklerden faydalanabilmesi için Ar-Ge odaklı proje geliştirmelerine destek sağlayacak. Bununla birlikte öğrencilerin girişimcilik projelerinin prototip çalışmaları için Arel TTO, ARTI Arel Kuluçka Merkezi ve Deka Elektronik imkanları öğrencilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca protokolle öğrencilere bu iş birliği ile mesleki ve akademik olarak kendilerini geliştirme imkânı, staj imkânı ve teknik gezi imkânı veriliyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde düzenlenen imza töreninin ardından Üniversitemizde bulunan laboratuvarları gezen Deka Elektronik yetkilileri öğrencilerimizin projelerini yakından takip edeceklerini ve öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmesi için gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Deka Elektronik Hakkında

Deka Elektronik, 1989 yılında kurulmuş, elektronik kart imalatı konusunda uzman bir firma olarak hizmet veriyor. Ülkemizin önde gelen birçok kuruluşunun ürünlerinde kullandığı elektronik kartları imal eden Deka Elektronik otomotiv, küçük ev eşyaları, akıllı ev sistemleri, endüstriyel kartlar gibi birçok farklı segmentte çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin 6000 m2 alanda, yıllık ortalama 20 milyon kart üretim kapasitesi bulunuyor. Deka Elektronik, üretimin yanı sıra  kart tasarım ve yazılımı  gibi  hizmetleri de sunmaya devam ediyor.