Üniversitemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30.08.2023

Düşman kuvvetlerinin denize döküldüğü 30 Ağustos Zafer Bayramı Üniversitemiz Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İletişim Ofisi ortaklığında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kurtuluş Savaşı’nın destansı zaferinin 101. Yılı Üniversitemizde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Çevrimiçi olarak düzenlenen törene Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez 30 Ağustos Zaferi’nin ve milli mücadelenin unutulmaması gerektiğini vurguladı. İstanbul Arel Üniversitesi’nin cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı bir kurum olduğundan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Ercan Gegez 30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yılının ülkemiz genelinde olduğu gibi Üniversitemizde de coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Programın devamında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Öğrencisi Samiye Yüksel ile Samet Asan “Büyük Taarruz ’un Türk Edebiyatı’nda Unutulmaz İzleri”  üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Törenin sonunda konuşan Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara ise Büyük Taarruz’un Kurtuluş Mücadelesinin dönüm noktası olduğunu ifade ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Öğrencilerimizin bu önemli etkinlikte sunum yapmasının değerli olduğunu vurgulayan Gözükara gençlerin bu bilinçte olmasını önemli bulduğunu ifade etti.