Üniversitemiz Akademisyenleri Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumuna Katıldı

15.12.2023

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Taragay Ayçe ve İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşkın İnci Sökmen Alaca T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK  Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün koordinasyonunda Yıldız Teknik Üniveristesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu’na katıldı.

4-5 Aralık 2023 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen sempozyumda açılış konuşması yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sahip olduğu eşsiz doğası ve ekolojik yapısıyla kutupların; jeoloji, tıp, astronomi, iklim, canlı bilimleri gibi birçok alanda yürütülen bilimsel çalışmalar için eşsiz bir laboratuvar vazifesi gördüğünü söyledi.

İnuit Türkleri ile ilgili Üniversitemizde önemli çalışmalar gerçekleştiren İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Taragay Ayçe sempozyumda oturum başkanlığı yaparak “Orta Asya Türk Taş Yapıtları ile Kuzey Kutbu’nun Sembolü Olan Inuksuk Anıtlarının Tasarımsal ve Semiyoljik  Olarak İncelenmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşkın İnci Sökmen Alaca Grönland Thule (Yeni Adı  Qaanaaq) Bölgesi Ve Efsaneleri konulu çalışmasını katılımcılarla paylaştı.

Kutuplardaki soydaşlarımızın gündeme alındığı sempozyum birbirinden değerli bilgilerin paylaşılmasının ardından kapanış oturumu ile sona erdi.