Üniversitemiz Fen- Edebiyat Fakültesi’nde Akreditasyon Gururu

07.03.2024

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi’ne Bağlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi.

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş olan Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi.

Bu prestijli akreditasyon, bölümlerimizin yüksek eğitim kalitesinin akreditasyon standartlarına uygunluğunu kanıtlayarak Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının, FEDEK tarafından onaylanan güçlü eğitim programlarıyla donanımlı bir şekilde sektöre adım atacağının göstergesi oldu. YÖKAK tarafından kurumsal düzeyde, FEDEK tarafından program düzeyinde akredite edilen bölümlerimizin öğrencileri ve mezunları rakiplerine karşı hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli bir rekabet avantajı kazanmıştır.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak akreditasyon sürecinde emeği geçen akademik ve idari personelimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.