Üniversitemiz Öğrencileri Erasmus Programları Hakkında Bilgilendirildi

20.10.2023

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Diplomasi Kulübü’nün ortaklığında “Avrupa Birliği Eğitim, Bilim, Kültür ve Gençlik Politikaları ve Erasmus+”  konulu konferans düzenlendi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Diplomasi Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliklerinden ikincisi,  “Avrupa Birliği Eğitim, Bilim, Kültür ve Gençlik Politikaları ve Erasmus+”  başlıklı konferans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Tatar moderatörlüğünde 19 Ekim 2023 tarihinde, Kemal Gözükara Yerleşkemizde gerçekleşti.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin yoğun ilgi duyduğu etkinlikte moderetör olarak açılış konuşması yapan Doç. Dr. Volkan Tatar; “Birçok alanda olduğu gibi, eğitimde de uluslararasılaşmanın artık bir tercihten ziyade zorunluluk haline geldiğini ve bu konuda İstanbul Arel Üniversitesi Yönetiminin her zaman süreci desteklediğinin’ altını çizerek ‘sizlere sunulan Erasmus hareketliliği gibi, hem eğitiminize olumlu katkılar sunan hem de farklı ülkeleri gezme ve göreme imkanı yanında, farklı insan ve kültürlerle tanışma şansının yakalandığı, eğlenceli fırsatlardan mutlaka faydalanın’ tavsiyesinde bulundu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Arel Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Uğur Özgöker,  Avrupa Birliği’nin ortak politikaları, ortaya çıkış gerekçeleri ve önemini, yurtdışı tecrübeleri sırasında edindiği kendi gözlem ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinlikte Erasmus Öğrenci ve Staj Hareketliliği ile ilgili bilgiler veren Erasmus Öğrenci Hareketliliği Uzmanı Neslihan Kayış şuan Erasmus yapan öğrencilerle ilgili verileri katılımcılarla paylaşarak şartları tutan herkesin eğitim ve staj hareketliliğinden yararlanabileceği belirtti.

Konferans soru cevap bölümünün ardından  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Aslı KELKİTLİ’nin katılımcılara teşekkürü ve sertifika takdiminden sonra sona erdi.