Üniversitemiz Öğrencileri Yatırım Konusunda Bilgilendirildi

03.12.2023

Üniversitemizde Merbaş Menkul Değeler Yatırım Uzmanı Yasin Özdemir’in katılımı ile “Tasarruf, Yatırım ve Sermaye Piyasası” konulu seminer düzenlendi.

Yüksek Öğretime Giriş ve Kariyer Planlama dersi kapsamında Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte yatırım konusunda öğrencilere önemli bilgiler veren Yasin Özdemir Sermaye Piyasası Kurulu Lisansı (SPL) hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan lisansın kariyer açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Özdemir öğrencilere George S. Clason’un yazdığı Babil’in En Zengin Adamı” isimli kitabı okumalarını önerdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi duyduğu seminerde Yatırım Uzmanı Yasin Özdemir finansal planlama, tasarruf ipuçları, sermaye piyasası fırsatları ve tehlikeleri, başarılı bir gelecek için finansal hedef belirleme konuları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, finans alanında kariyer hedefleyen öğrencilere yönelik kariyer tavsiyeleri veren Özdemir staj yapmak isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu söyledi.

Öğrencilerin ilgi duyduğu ve keyifli anların yaşandığı söyleşi soru cevap kısmının ardından plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.