Üniversitemiz Öğrencilerinden “Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün” Projesi

19.09.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri deprem mağduru öğrenciler için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

“Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin” sloganı ile yola çıkan İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri, Finans – Bankacılık ve Sigortalık Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Osman Yavuz Akbulut danışmanlığında Adıyaman ilinde anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinden oluşan 234 öğrencinin ismine özel yardım çantası hazırladı. Kırtasiye malzemelerinden oluşan çantalar sahiplerine teslim edilmek üzere Adıyaman iline gönderildi.

Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat Depremleri üzerinden aylar geçti. Birçok vatandaşımız asrın felaketinde büyük kayıplar yaşarken depremin şoku özellikle deprem bölgesinde bulunan çocuklarda hala devam ediyor. Arkadaşlarını ve yakınlarını depremde kaybeden miniklerin kendisini özel ve değerli hissetmesi için İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri ise anlamlı bir projeye imza atarak özellikle köy okullarında bulunan ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerin yüzlerini güldürmek için harekete geçti.

Depremin ilk gününden itibaren kıyafet, gıda ve ekmek yardımında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi bunun yanı sıra deprem mağdurlarına psikolojik destek sağlamak için alanında uzman akademik kadromuz ile gönüllülere ücretsiz psikolojik destek eğitimi vermişti. İstanbul Arel Üniversitesi Finans – Bankacılık ve Sigortacılık öğrencileri de Bölüm Başkanı Osman Yavuz Akbulut danışmanlığında, İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin ve Steel Sigorta ve Reasürans Brokerligi’nin de desteği ile “Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin” sloganı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Proje kapsamında İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri Adıyaman’da bulunan deprem mağduru 234 öğrencinin ismine özel yardım çantası hazırladı. Adıyaman’ın kırsal bölgelerinde yaşayan anasınıfı ve ilkokul öğrencileri için hazırlanan yardım çantasını okul ihtiyaçları ve kırtasiye malzemeleri dolduran öğrenciler; deprem mağduru kardeşlerini mutlu etmek için hazırlanan çantaları elleriyle süsledi. Öğrencilerin kendisini özel ve değerli hissetmesi için hazırlanan yardım çantalarına tek tek isimleri yazıldı ve sahiplerine teslim edilmek üzere 16 Eylül Cumartesi günü yola çıktı.

“Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin”

Proje ile ilgili bilgiler veren İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Osman Yavuz Akbulut proje kapsamında deprem mağduru anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Osman Yavuz Akbulut; “ Steel Sigorta ve Reasürans Brokerligi ile İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü olarak ” Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin” sloganı adı altında ortak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu kapsamda depremden etkilenen illerimizden biri olan Adıyaman ilimizin köy okullarında eğitim öğretimine devam etmekte olan

234 ana sınıfı ve ilkokul öğrenci kardeşlerimizin tüm kırtasiye ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmıştır. “ ifadelerini kullandı.

“Tüm Paydaşlarımıza Teşekkür Ederiz”

Proje kapsamında birçok yerden destek aldıklarını ifade eden Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Osman Yavuz Akbulut emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğr. Gör. Akbulut; “Bu projede bizlere her türlü desteği sağlayan Steel Sigorta ve Reasürans Brokerliği Şirketi’nin CEO’su Abdullah Özcan Bey’e, Pazarlama & İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Aydoğdu Hanım’a, Teknik Departman Yönetmeni, aynı zamanda mezun öğrencimiz ve Öğretim Elemanımız Gökhan Yavuz’a Yönetmen Gül Artvinli’ye, Teknik Yönetmen Yardımcısı Nihal Eryiğit Orukan’a, Bilgi Teknolojileri Yetkilisi Tolga Alemdar’a, Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Programı, Program Sorumlusu Ögr. Gör. Hüseyin Ünal’ a ve Ögr. Gör. Enes Pehlivan ile birlikte değerli öğrencilerimiz, Sümeyra Sarıtaş, Emine Askan, Şadiye Nur Bodur Yağmur Taylan, Udey Çelikbaş, İlker Gündoğan, Emre Kaya ve Nevzat Korkmaz’a vermiş oldukları destekler ve yardımlar için ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.