Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli “Araştırma Teşvik Ödülü”nün Sahibi Oldu

30.12.2022

Aralık ayında Karaköy Minerva Han’da yapılan Şirin Tekeli Araştırma Ödülü Konferansı ve Ödül Töreni’nde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi’nin (SU Gender) 6 yıldır düzenlediği Şirin Tekeli Araştırma Ödülü’nün bu seneki kazananlarının arasında yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli’ nin 2022 yılında sunmuş olduğu “Bir Bir-aradalık Tahayyülümüz Var mı? Otostopun Cinsiyetli Halleri” başlıklı araştırma önerisi, Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Araştırma Teşvik Ödülüne layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli aldığı ödülden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bırakın ödülünü almaya hak kazanmayı, Şirin Tekeli ile ismimin aynı cümlede geçmesi bile benim için bir gurur kaynağıdır. Bunu mümkün kılan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemizi üstün başarıyla temsil eden Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli ’yi kutlar, başarılarının daim olmasını temenni ederiz.