Üniversitemizde Çocuk Gelişimi Birimi Açıldı

27.12.2023

Üniversitemizde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından kurulan “Çocuk Gelişimi, İzleme ve Erken Müdahale Ünitesi ve Aile Danışmanlığı Birimi” yapılan açılış töreni ile hizmete başladı.

Üniversitemiz Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesi’nde gerçekleşen açılış törenine; Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enver Duran, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Çocuk Gelişimi Birimi” ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Hale Dere Çiftçi, Çocuk Gelişimi Birimi’nin çocuk ve ailelere hizmet sunması bakımından önemli merkez olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Hale Dere Çifti; “Çocuk Gelişimi Birimi, çocuk ve ailelere aileleri hizmet sunmak, bu alanda okuyan öğrencilerimizi mesleki alanlarında yetkinlik kazandırmak, kalifiyeli çocuk gelişimciler yetiştirmek ve alanda bilimsel çalışmalar yapılması açısından çok önemli bir birimdir. Çocuk Gelişimi Birimi’nin amacı, çocuğun gelişimini değerlendirmek, izlemek ve gerekirse erken müdahale programını hazırlamak, uygulamak, daha farklı bir yönlendirme gerekiyorsa çocuğu uygun yerlere yönlendirmektir. Çocuk ve ailenin gereksinimleri doğrultusunda çocuk merkezli aile danışmanlığı hizmeti vermek, çocuk gelişimi lisans öğrencilerimizin de mezunlarımızın da eğitimlerini desteklemek ve çocuk, bebek, ergenler hakkında bilimsel araştırmalar ve uygulamalar yapmaktır.” şeklinde konuştu.

“Çocuklar Bizim Geleceğimiz”

Çocukların bizim geleceğimiz olduğunu ifade eden İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan birimin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Yıldız İyidoğan; “Çocukla ilgilenen her dal benim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğe yapılan her yatırım son derece önemli. Çocuk gelişimcilerde multidisipliner çalışarak, çocuğu tanıyorlar, değerlendiriyorlar ve tüm gelişimini yönlendiriyorlar. Bu da bir açıdan geleceğimizi yönlendirmek oluyoruz. Bizim çocukluk dönemimizde yaramaz, hareketli, tembel, utangaç diye tanımlanan pek çok çocuk bugün çocuk gelişimciler tarafından değerlendiriliyor ve bilimsel olarak farklı şekilde tanımlanıp, o şekilde takip ediliyor. Ünitemizde anne – babalar, ailedeki diğer bireylerde değerlendirilerek çocuklarla birlikte şekillendiriliyor. Benim açımdan çok önemli bir yaklaşım. O yüzden ben Prof. Dr. Hale Dere Çiftçi hocam nezdinde çocuk gelişimine emek veren tüm uzmanlara, tüm profesyonellere çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”

Üniversite olarak laboratuvar çalışmalarına sadece fen bilimlerinde değil sosyal bilimlerde de önem verdiğimize dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez “Çocuk Gelişimi Birimi’nin” kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof.Dr. Ercan Gegez; “Özellikle bu birim benim çok hoşuma giden bir birim. Sosyal bilimlerde de odak (focus) laboratuvarı diye benzer laboratuvarları kullanıyoruz. Genellikle sosyal bilimlerin bu alanda fen bilimlerine kıyasla dışarda kaldığını, laboratuvarları yoktur gibi bir algı olduğunu görüyoruz. Ama bizim Üniversitemiz bu projeyi de destekleyerek bu alanda sizlerle beraber olduğumuzu kanıtlamış durumda.   Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “şeklinde konuştu.

“Çocuk Gelişimine Çok Değer Veriyoruz”

Çocuk gelişimi alanında yapılan çalışmaları önemli bulduğunu ifade eden Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara “Çocuk Gelişimi” biriminin hayırlı olmasını diledi.

Özgür Gözükara; “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları sizler yetiştireceksiniz. Çok değer veriyoruz, önem veriyoruz. Ben yeni merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Program açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından “Çocuk Birimi” gezisi ve kokteyl ile sona erdi.