Üniversitemizde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sanat Sergisi

24.10.2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Akademisyenler Sergisi” yapılan açılış töreni ile başladı.

Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüyesin Gün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Biber, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Göse, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Demirkaya, Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak İstanbul Arel Üniversitesi’nin olarak Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı kalarak eğitim hayatına emin adımlarla devam ettiğini belirtti.  Kurtuluş Savaşı Döneminde kahramanlarımızın fedakârlığını anlatmak için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildiğini ifade eden Prof. Dr. Hüseyin sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış etkinliğinde konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ülkü Gezer ise Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya lideri olduğunu vurgulayarak Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağını vurguladı.

Sergi hakkında bilgiler veren Küratör Doç. Dr. Ceyhun Berkol Cumhuriyetimizin 100. Yılının ülkemiz için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Berk Geçkalan tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Mustafa Berk Geçkalan ve sergi açılışına katılanlar 10. Yıl Marşı’nı gitar eşliğinde coşku ile söyledi.

“100. Yıl Elbise Yoğun İlgi Gördü”

Sergide Küratör Doç. Dr. Ceyhun Berkol tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel tasarlanan elbise katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Cumhuriyetimizin 100. Yılını anlatan elbisenin hikâyesini anlatan Küratör Doç.Dr. Ceyhun Berkol katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Katılımcılar sergi gezisinin ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan üzüm hoşafı ve ekmeğin tadına bakarak ülkemizi kanlarının son damlasına kadar savunan kahramanlarımızı saygı ile andı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi 1 Kasım 2023 tarihine kadar fuaye alanında devam edecek.