Üniversitemizde “Dünyayı Geziyorum” Konulu Fotoğraf Sergisi Başladı

23.11.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümin Ertürk’ün objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı “Dünyayı Geziyorum” konulu kişisel fotoğraf sergisi Arel Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Prof. Dr. Mümin Ertürk’ün ziyaret ettiği ülkelerden çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışına Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Biber, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Demirkaya, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Göse, Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. Nurbay Gültekin, Prof. Dr. Cuma Bayat, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Ülkü Gezer, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mustafa Kılıçaslan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümin Ertürk gezdiği ülkelerdeki fotoğrafların hikayesini anlatarak başta Prof. Dr. Güler Ertan ve Küratör Doç. Dr. Ceyhun Berkol olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergide Orta Asya’dan ve dünyanın birçok bölgesinden fotoğrafların olduğunu belirten Prof. Dr. Mümin Ertürk dünyayı gezerek fotoğraf çekmenin keyifli ve yorucu bir iş olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasının ardından sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez çektiği fotoğraflarla bizleri dünyanın birçok noktasına getiren Prof. Dr. Mümin Ertürk’e teşekkür ederek bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
“Sanat İnsanı Mutlu Eder”

Üniversitemizde bu tür etkinliklerin gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara; “Sanat insanı mutlu ediyor. Sanatla ilgilenmek, sanatı seyretmek, görmek insanı mutlu kılıyor. Onun için bunların sayısının artmasını diliyorum ben. Prof. Dr. Mümin Ertürk Hocama da bizi mutlu ettiği için tekrar teşekkür ediyorum. dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış töreni Porf. Dr. Mümin Ertürk’e teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı “Dünyayı Geziyorum” konulu fotoğraf sergisi 1 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.