Üniversitemizde E-Ticaretin Geleceği Konuşuldu

05.12.2023

Üniversitemizde e- Ticaretin Geleceği konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde düzenlenen seminerde MediaMarkt e – Ticaret Müdürü Yiğit Ertem e-ticaret ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Yükseköğretime Giriş ve Kariyer Planlama Dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte e-ticaret ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Ertem e – ticaretin bilinmeyenlerini öğrencilerle paylaştı.

Günümüzde çevrimiçi olarak birçok ticari işlemin yapıldığını ifade eden Yiğit Ertem e-ticaretin geniş bir ekosisteme sahip olduğunu vurguladı. Bir e-ticaret modelinde olması gereken unsurlara da değinen e-Ticaret Uzmanı Yiğit Ertem web sitesi, mobil uygulamalar, alışveriş platformları ve müşteri profillerinin önemli olduğuna değindi.

Yasal düzenlemeler ve kişisel verilerin korunmasına yönelik uygulanan yasal yaptırımların sayesinde kullanıcıların alışveriş platformlarında anonim olarak gezinebileceklerine değinen Yiğit Ertem özellikle Türkiye Rekabet Kurumu’nun önümüzde günlerde çıkaracağı yasa ile kullanıcı verilerinin daha güvenli hale geleceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının devamında e- ticarette pazarlama stratejisine de değinen e-Ticaret Uzmanı Yiğit Ertem, e-ticarete girerken; pazarlama planı ve stratejisinin belirlenmesi, pazar araştırmasının yapılması, satılacak ürün ya da hizmete hâkim olunması, lojistik ve finans planlamasının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Sunumunun son kısmında e-ticaretin geleceği hakkında da bilgiler veren Yiğit Ertem kullanıcıların yapay zekâ ile çevrimiçi platformlarda satılan ürünlerin sanal gözlük ve arıtılmış gerçeklik sayesinde daha gerçekçi bir şekilde görebileceklerini ifade etti. Bununla beraber merkeziyetsiz e-ticaret modelinin ön plana çıkacağını ifade eden Yiğit Ertem çevrimiçi alışverişlere ilginin daha da artacağını sözlerine ekledi.

E-ticaretle ilgili önemli bilgilerin verildiği seminer soru cevap kısmının ardından İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Harun Demirkaya’nın plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile seminer sona erdi.