Üniversitemizde Girişimcilik Günleri Etkinliği Düzenlendi

09.11.2023

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Artu Arel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi koordinasyonunda “Girişimcilik Günleri” etkinliği düzenlendi.

8 – 9 Kasım 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde gerçekleşen etkinlikte girişimciler bilgi deneyim ve pazarlama stratejileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Etkinliğin açılış oturumunda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez; “İstanbul Arel Üniversitesi olarak biz inovasyon konusunda çabalarımızı arttırıyor ve topluma hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bilimsel keşiflere öncülük etmek oldukça önemli. İstanbul Arel Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar özellikle TEKNOFEST gibi alanlarda büyük başarılar elde ediyorlar. TÜBİTAK tarafında da çok önemli projelere imza atıyoruz. Amacımız bunları daha da yukarıya çekmek. “ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından program çeşitli oturum ve söyleşilerle devam etti. Fuaye alanında renkli standlar ve çekilişler, katılımcıları etkinlik boyunca sürükleyici kıldı. Etkinlikte atık yönetimi politikası kapsamında, plastik/karton malzemeler yerine katılımcılardan getirdikleri termos veya bardakları kullanmaları istendi.

Etkinlikte sahne alan konuklar arasında şu isimler yer aldı;

8 Kasım 2023

– Furkan Ökse ve Gamze Müge Kan: “Girişimcilikte Hukuk”

– Ali Osman Büyükkarabacak (Teens In Innovation): “Erken Aşama Girişimcilik”

– Oktay Arslan (Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi) ve Fuat Böge: “Kurumsal Girişimcilik”