Üniversitemizde Kayıp ve Yas Terapisi Eğitimi

11.12.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ile Başakşehir ve Silivri Rehberlik Araştırma Merkezleri ortaklığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehber (PDR) Öğretmenlere Kayıp ve Yas Terapisi eğitimi verildi.

Bireylerin yaşadıkları kayıpları işlemeyi amaçlayan terapi tipi olan yas terapisinde, bireylerin yas sürecinde deneyimledikleri duyguların anlamlandırılmasını, sağlıklı bir yas süreci geçirerek ve kayıp sonrası gündelik hayatın normal rutinlerine devam etmelerine yardımcı olmayı amaçlanıyor.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve ağır kayıplar sonucu günümüzde en çok ihtiyaç duyulan yaklaşımların başında gelen Yas Terapisi bireylerin rutinlerine dönmesinde önemli rol oynuyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Aday İlişkileri ve Tanıtım Ofisi ile Psikoloji bölümü ortaklığında Başakşehir ve Silivri Rehberlik Araştırma Merkezleri iş birliği ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Öğretmenlerine Kayıp ve Yas Terapisi eğitimi düzenlendi.

Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi CIIP Muzaffer Şahin, Psikoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi R.Çağlar Ercen ve İstanbul’da görev yapan PDR öğretmenleri ile psikologlar katıldı.

“İş Birliği İçinde Olduğumuz Başakşehir ve Silivri Rehberlik Araştırma Merkezlerine Teşekkür Ediyorum”

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Betül Çetintulum Huyut tarafından teorik ve pratik eğitimin verildiği etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün İstanbul Arel Üniversitesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Prof. Dr. Hüseyin Gün; “Gençlerimizin ve ülkemizin geleceği topluma fayda birey olabilmeleri için yönlendirilen öğretmenlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ve Üniversitemizin kapılarının size her zaman açık olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemiz üç yerleşkede 8 fakültesi ve meslek yüksekokulu ile 14 bin ulusal bin 500 uluslararası öğrenciye kesintisiz burs imkânı ile hizmet vermektedir. Bu eğitimin gerçekleşmesinde iş birliği içinde olduğumuz Başakşehir ve Silivri Rehberlik Araştırma Merkezlerine ve Dr. Öğr.Üyesi Betül Çetintulum Huyut’a teşekkür ederek güzel bir eğitim günü geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

İki oturumda gerçekleşen eğitimin ardından e-Devlet onaylı sertifika dağıtımı ve kampüs gezisi ile etkinlik sona erdi.