Üniversitemizde Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi Verildi

26.10.2023

İstanbul Arel Üniversitesi, Aday İlişkileri ve Tanıtım Ofisi ile Büyükçekmece Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığında Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Uzman Psikolojik Danışman Ece Özel tarafından Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi eğitimi verildi.

Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde düzenlenen eğitime Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile Büyükçekmece ilçesi ortaöğretim kurumlarında görev yapan rehberlik öğretmenleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün katılımcılara İstanbul Arel Üniversitesi hakkında bilgiler vererek eğitimin öğrencilerimiz için önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Gün; “Öncelikle tabii ki öğrencilerimizin yoluna ışık tutan, rehberlik eden, topluma faydalı olmaları için yönlendiren sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ve Üniversitemizin kapılarının size her zaman açık olduğunu belirtmek isterim. İstanbul Arel Üniversitesi olarak eğitim, öğretim, araştırma, topluma hizmet etkinleri ve uluslararası kalite standartlarını yürütmek ve tabii ki olmazsa olmaz düsturumuz Atatürk İlke ve İnkılapları ile Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız çerçevesinde öz güveni yüksek bireyleri yetiştirmek bizim Üniversitemizin ana misyonlarındandır. “ dedi.

“Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi Verildi”

Açılış konuşmasının ardından terapinin tarihçesine değinen Uzman Psikolojik Danışman Ece Özel “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzman Psikolojik Danışman Ece Özel’in iki oturumda gerçekleştirdiği eğitimin ardından katılımcılar e- Devlet onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Aday İlişkileri ve Tanıtım Ofisi ile Büyükçekmece Rehberlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen eğitim toplu fotoğraf çekimi ve Üniversitemiz Kemal Gözükara Tepekent Yerleşkesi gezisinin ardından sona erdi.

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile hızla akan bilgi akışı ve uyaranlarla birlikte metropollerde stresli bir hayat temposunda yaşayan bireyler zaman zaman ruhsal çöküntü haline girebiliyor. Özellikle pandemi ve yaşanan doğal afetlerin ardından hayata adapte olmakta zorluk çeken vatandaşlar için kısa süreli çözüm odaklı büyük önem taşıyor.

Kişilerin mevcut sorunlarını çözmek için 6 ile 20 seans arasında yapılan Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi kişilerin güçlü yönlerini ve yeteneklerini keşfetmesine katkı sağlıyor. Bununla beraber mümkün olan en kısa sürede çözüm ulaşmayı hedefleyen terapi yöntemi; psikolojik rahatsızlıklar, aile sorunları, bağımlılıklar, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), işyeri stresi, kaygı ve depresyon gibi konularda kullanılabiliyor.