Üniversitemizde Sinema Sektörünün İpuçları Anlatıldı

01.12.2023

Ünlü prodüktör Uluç Yemen Aslan Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerine sinema ve yapımcılık sektörü hakkında önemli bilgiler verdi.

Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi Mini Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşide öğrencilere sinema sektörüyle ilgili tavsiyelerde bulunan Uluç Yemen Aslan medya sektöründe dünyayı bilmenin ve entelektüel birikimin çok önemli olduğunu vurguladı. Sektör hakkında öğrencilere deneyimlerini anlatan Aslan son dönemde gündemde olan filmlerle ilgili bilgiler vererek her projenin bir fikri olması gerektiğini vurguladı.

“Öğrencilik Yıllarınızda Mutlaka Bir Kısa Film Çekin”

Üniversitemiz öğrencilerinin portfolyolarını geliştirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Uluç Yemen Aslan özellikle sinema bölümü öğrencilerinin kısa film çekerek kısa film festivallerine katılmasının önemli bir başlangıç olacağını ifade etti.

Etkinlikle yapımcılığını üstlendiği film, klip ve reklam çekimlerini izleterek projelerin süreci hakkında öğrencilere bilgiler veren Aslan uyumlu bir ekiple çalışmanın sektör için önemli olduğunu söyledi.

Sektörle ilgili önemli ipuçlarının verildiği etkinlik soru- cevap kısmının ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.