Üniversitemizde Tarihten Günümüze Gelin Başlıkları Sergisi

28.03.2024

Üniversitemizde Tarihten Günümüze Gelin Başlıkları Sergisi

Üniversitemizde “Tarihten Günümüze Gelin Başlıkları Sergisi” düzenlendi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Berkol tarafından hazırlanan geçmişten günümüze kullanılan gelin başlıkları Üniversitemiz Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

27 Mart Çarşamba günü gerçekleşen serginin açılış törenine İstanbul Arel Üniversitesi Onursal Başkanı Kemal Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Biber, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Demirkaya, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Sümerliler döneminden günümüze kadar kullanılan gelin başlıklarını hazırlayarak sergileyen Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Berkol hazırlamış olduğu eserler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Doç. Dr. Ceyhun Berkol; “Gelin başlıklarını tarihsel süreçleri inceleyerek hazırladım. Bu eserlerin hepsi ismi olan orijinal başlıklardır. İmparatoriçelerin, kraliçelerin kullandığı başlıklar ve taçlar, daha sonra gelinlere uygulanmıştır. “ifadelerine yer verdi.

“Burada Gördüğümüz Modellerin Arkasında Bir Tarih Yatıyor”

Aynı serginin Sinop’ta da yapıldığını hatırlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, sergide yer alan eserlerin büyük ilgi topladığını ifade ederek; “Burada gördüğümüz modellerin arkasında bir tarih yattığını gördüm. Sinop’ta da bu sergiyi yapmış oldunuz. Orada da çok beğeni aldığını biliyorum. “ dedi.

Törende konuşan Üniversitemiz Onursal Başkanı Kemal Gözükara sergilenen eserlerin etkileyici olduğunu ifade ederek bu güzel eserleri Üniversitemize kazandırdığı için Doç. Dr. Ceyhun Berkol’a teşekkür etti.

“Eserler Aynı Zamanda Çevrimiçi Olarak Sergileniyor”

Bizleri tarih yolculuğuna çıkaran birbirinden güzel eserlerin bulunduğu sergi Üniversitemizde 19 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. Aynı zamanda çevrimiçi olarak devam eden sergiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sergi Linki;