Üniversitemizde Temel Bağımlılık Eğitimi Semineri Düzenlendi

13.03.2024

Üniversitemizde Temel Bağımlılık Eğitimi Semineri Düzenlendi

ArelPDR, ArelPAM ve Yeşilay Büyükçekmece Şubesi iş birliği ile “Temel Bağımlılık Eğitimi” Semineri Düzenlendi

İstanbul Arel Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (ArelPDR) Ofisi, Arel Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (ArelPAM) ve Yeşilay Büyükçekmece Şubesi iş birliğiyle düzenlenen “Temel Bağımlılık Eğitimi” semineri, Sosyal Hizmet Uzmanı Kasım Yazıcı tarafından gerçekleştirildi. Kemal Gözükara Tepekent Yerleşkesi Mini Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminer, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Seminer kapsamında, bağımlılık kavramı ele alınarak tüm bağımlılık türlerinin tanıtımı yapıldı. Sosyal Hizmet Uzmanı Kasım Yazıcı, gerçek hayat hikayelerinden örnekler vererek katılımcılara bağımlılıkla mücadelede önemli ipuçları sundu. Seminer, interaktif bir ortamda gerçekleştirilerek katılımcıların sorularını yanıtlamaya ve deneyimlerini paylaşmaya olanak tanıdı.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri ve yerel halkın ilgiyle takip ettiği etkinlik, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmayı hedefleyen önemli bir adım olarak değerlendirildi. ArelPDR, ArelPAM ve Yeşilay Büyükçekmece Şubesi, toplumda bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirme faaliyetlerine devam ederek sağlıklı bir yaşam için farkındalık yaratmayı sürdürecek.