Yerli 3D Yazıcının Mucidi Üniversitemizde

23.11.2023

4B Mühendislik Kurucusu Eray Erten “Asla Pes Etme” konulu seminerde girişimcilik öyküsünü anlattı.

Yükseköğretime Giriş ve Kariyer Planlama Dersi kapsamında düzenlenen “Asla Pes Etme” konulu seminerde konuşan Eray Erten girişimcilik konusunda öğrencilere önemli bilgiler verdi.

İlk yerli üç boyutlu yazıcıyı (3D Yazıcı) ülkemize kazandıran Eray Erten kariyer yolculuğunda yaşadığı problemleri öğrencilerle paylaştı.

Lise ve üniversite yıllarının ilk zamanlarında futbolcu olduğunu ifade eden Eray Erten Beşiktaş, Bursa Spor ve Milli Takımda forma giydiğini öğrencilerle paylaştı. Daha sonra antrenman için gittiği kampta sakatlanarak futbolculuk kariyerinin sona erdiğini belirten Erten pes ettiği sırada babaannesinin “Asla Pes Etme” cümlesinden yola çıkarak yeniden eğitim hayatına odaklandığını ve mühendis olarak mezun olduğunu söyledi.

Mezun olduktan sonra bir süre işsiz kaldığını dile getiren Eray Erten diplomadan ziyade bilginin daha önemli olduğunu belirterek öğrencileri kendilerini geliştirmesi konusunda uyardı.

Daha sonra ortağı ile kurduğu şirkette yaşadıkları ekonomik problemleri anlatan Erten ülkemize kazandırdıkları ilk 3D yazının hikayesini öğrencilerle paylaştı. Uzun süre yazıcı üretiminde finansman bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Eray Erten daha sonra bu süreçte yaşadıkları komik ve üzücü olayları Üniversitemiz öğrencileri ile paylaştı.

Özellikle televizyonda yayınlanan birçok programdan yer aldıklarını ifade eden Erten gündüz daha sonra bu programlar yer alan dekorları 3D yazıcı ile ürettiklerini söyledi.

Hayatın her döneminde zaman zaman zorluk yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan 4B Mühendislik Kurucusu Eray Erten öğrencilere asla pes etmemeleri gerektiğini vurguladı.