Fen-Edebiyat Fakültesi

Kariyer Olanakları

Türk Dili ve Edebiyatı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, özel okullarda, etüt ve özel ders merkezlerinde Türkçe öğretmeni ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalışabilecek akademik donanıma sahip olmaktadırlar. Aynı şekilde Türk Dili ve Edebiyatı uzmanı olarak basın-yayın ve medya sektöründe, kitap editörü, senarist olarak, reklam ajanslarında,  reklam yazarı olarak ve arşivlerde ve kütüphanelerde görevli olarak iş imkânı bulabilmektedirler. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimi de alabilmekte, sundukları tez ile bilim uzmanı olmaya hak kazanmaktadırlar. Bu da Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan mezunlarımıza Türkiye dâhilinde eğitim ve öğretim veren Üniversitelerimizin çok sayıdaki Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ile Eğitim Fakültelerinde araştırma görevliliğine başvuru olanakları sunmaktadır.

Bölümümüzün mezunları öğretmenlik sertifikasını alarak Millî Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları ve özel okullarda, etüt merkezlerinde Türkçe Öğretmeni veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra çeşitli basım yayın kuruluşlarında editör, redaktör, metin yazarı vb. pozisyonlarda iş imkanlarına sahiptirler. Ayrıca kütüphane ve dokümantasyon merkezlerinde ve arşiv birimlerinde çeşitli kadrolarda çalışabilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları