Fen-Edebiyat Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

İstanbul Arel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine bağlı olarak 2008 yılında kurulan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk dilini ve edebiyatını tüm özellikleriyle geçmişten günümüze kadar incelemeyi esas almaktadır. Bu bağlamda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, iki ana bilim dalına ayrılır: Türk Dili ve Türk Edebiyatı.

2007-2008 akademik yılında iki öğretim üyesi ile eğitime başlayan bölüm; amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek doğrultusunda zaman içerisinde akademik kadrosunu zenginleştirmiş ve 2021-2022 akademik yılında 2 Profesör Dr, 1 Doç. Dr,  6 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisiyle birlikte toplam 11 tam zamanlı öğretim elemanı sayısına ulaşmıştır. Akademik kadronun zenginleşmesi ile gerek bölüm içinde öğrencilere verilen danışmanlık hizmetinin niteliğinin artması, gerekse bölümdeki tüm derslerin alanında uzman akademisyenler tarafından verilmesi sağlanmıştır. Akademik kadronun zenginleşmesiyle birlikte Bölüm öğretim elemanlarının bilimsel etkinlik ve araştırmalarına daha fazla zaman ayırmalarının önü açılmıştır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları