Beceri

Sinema ve Televizyon

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

(Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.)

Alanında ortaya konulmuş olan ürünleri, kuramsal ve uygulama bilgisi ışığında çözümleyip eleştirerek raporlandırır.

Bir filmin (imgesel ya da belgesel) yapımını ve yönetmenliğini üstlenir.

Radyo-televizyon kurumlarının işletmeciliğini yapar.

Sinema, televizyon ve radyo için çeşitli türlerde senaryo yazar, film yapar, program hazırlar.

Alanında bir ürün ortaya koyarken duygu ve düşüncelerini yazılı, sözlü ve görsel olarak ileri düzeyde ifade eder.

Çalışma alanının gerektirdiği teknik araçları (kamera, kurgu, ses, ışık sistemleri gibi) kullanır, bu doğrultuda teknolojik değişimleri izler ve kendini sürekli geliştirir.

Farklı disiplinlerdeki (siyaset, ekonomi, sosyoloji, tarih, vb) bilgiyi kendi uzmanlık alanında kullanabileceği şekilde düzenler.

Sinema, televizyon ve radyo alanında ürünler ortaya koyarken sahip olduğu bilgiyi ve yaratıcılığı kullanır.

Alana özgü kuramları, sanat akımlarını, estetiği ortaya koyduğu ürünlerde kullanır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları