Bölümün Başarıları

Sinema ve Televizyon

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Türkiye’nin ilk sanal prodüksiyon şirketi MGX Studio ile Üniversitemiz arasında işbirliği protokolü gerçekleşti. Yapılan iş birliği ile Arel Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, MGX Stüdyo’nun profesyonel kadrosuyla bir araya gelerek gerçek projelerde yer alma, stüdyo ortamında deneyim kazanma ve sektördeki güncel gelişmeleri takip etme şansına sahip olacaklar. İstanbul Arel Üniversitesi ve MGX Stüdyo arasındaki bu iş birliği, sinema ve televizyon sektöründe geleceğin yeteneklerini yetiştirmek adına önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği-RATEM tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen 13. “Aklıma Bir Fikir Geldi” Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri yarışması gerçekleşti. Prof Dr. Nilifer Timisi’nin başkanlığında yürütülen değerlendirme sürecinde İstanbul Arel Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nalan Büker Televizyon alanında seçici kurul başkanlığını yaptı. Abu Asya Pasifik Yayıncılar Birliği Fikri Mülkiyet ve Telif Komitesi Başkanı  Suranga Jayalath da seçici kurul içinde yer aldı. Yarışma kapsamında düzenlenen konferansta yayıncılık alanının geleceği ve telif hakları konusunda görüşlere yer verildi.

Prof. Dr. Nalan Büker, Yunanistan’da düzenlenen International Interdisciplinarity in the Arts Symposium :II Cinema –Photography – Plastic Arts sempozyumunda “Audiovisual Countinuity and Rhythm Analysis in Contemporary Cinema : Edgar Wright / Baby Driver Film” başlıklı sunumumu 2017’de gerçekleştirmiştir.  Prof. Büker’in “Sinema-Televizyonda Mesleki Yeterlilik ve Ekonomik Kalkınmaya Katkısı: Sayısal Verilerle Avrupa Ülkeleri ve Türkiye Karşılaştırması” başlıklı makale çalışması 2017 yılında  Selçuk Üniversitesi dergisinde yayınlandı.

Dr.Öğr. Üyesi Rahime Akikol ILAD ve ILDEK tarafından 3.’sü düzenlenen CIDA International 2022 Dijital Çağda İletişim Sempozyumu’na “Türk Sineması’nda Renk Tasarımı” başlıklı sunumuyla katıldı. Dr. Rahime Akikol’un “Kadın Dijital Göçmenlerin Facebook Kullanımı ve Mahremiyet İlişkisi” başlıklı ESCI makalesi 2018 yılında Connectist Dergisi’nde; “Filmlerin Kurgu Analizde Kullanılan Yöntemler ve Video Makale” başlıklı çalışması Cinemedia Dergisi’nde 2023 yılında yayınlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Nur Tuğçe Biga İspanya’da Girona Üniversitesi tarafından 2023 yılında düzenlenen 5. Uluslararası “CONGENERE”: Culturas globales, comunicación y género’da “The reflection of the struggle against male violence on digital platform TV series: Hükümsüz and Mezarlık” adlı bildiriyi sundu. Dr. Nur Tuğçe Biga’nın 2022 yılında ise “Women’s narratives inhibiting scopophilic and voyeuristic views: woman as the saviour in contemporary Turkish women’s films” başlıklı SSCI makalesi yayınlandı.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları