Programa Özgü Ölçütler

Sinema ve Televizyon

İLETİŞİM FAKÜLTESİ
  • Sinema ve Televizyon alanında ortaya konulmuş olan ürünleri, kuramsal ve uygulama bilgisi ışığında çözümleyip eleştirerek raporlandırır.

• Bir filmin (imgesel ya da belgesel) yapımını ve yönetmenliğini üstlenir.

• Ajans, prodüksiyon ve televizyon kurumlarının işletmeciliğini yapar.

• Sinema ve televizyon için çeşitli türlerde senaryo yazar, film yapar, program hazırlar.

• Alanında bir ürün ortaya koyarken duygu ve düşüncelerini yazılı, sözlü ve görsel olarak ileri düzeyde ifade eder.

• Çalışma alanının gerektirdiği teknik araçları (kamera, kurgu, ses, ışık sistemleri gibi) kullanır, bu doğrultuda teknolojik değişimleri izler ve kendini sürekli geliştirir.

• Farklı disiplinlerdeki (siyaset, ekonomi, sosyoloji, tarih, vb) bilgiyi kendi uzmanlık alanında kullanabileceği şekilde düzenler.

• Sinema ve televizyon alanında ürünler ortaya koyarken sahip olduğu bilgiyi ve yaratıcılığı kullanır.

• Alana özgü kuramları, sanat akımlarını, estetiği ortaya koyduğu ürünlerde kullanır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları