İşletme (Türkçe)

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İşletme bölümü, sınırların kalkması ve rekabetin yoğunlaşması ile varlıklarını sürdürebilmek ve gelişerek büyüyebilmek için işletmelerin ihtiyaç duyduğu yaratıcı, yenilikçi, sosyal sorumlulukların bilincinde ve iş yaşamının gerek duyduğu ahlaki değerlere sahip profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Deneyimli ve güçlü eğitim kadrosu ile hem meslek hayatlarında hem de özel yaşamlarında başarı ve mutluluğu getirecek donanıma sahip bireyler yetiştiren İşletme Bölümü, kendini sürekli geliştirme hedefini benimsemiş gençleri iş ve bilim dünyasına kazandırmaktadır.

Öğrencilerimiz üniversitemizin kendilerine sunduğu her türlü sosyal imkânlardan yararlanarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlere katılma imkânı bulmaktadır. Gerek her sektörde kendi alanında uzmanlaşmış kişilerden dinleyecekleri konferanslar, gerekse kültürel alanda yapılan sayısız faaliyetler, öğrencilerimizin kendine güvenen, insan ilişkilerinde başarılı, yeniliklere açık, hızlı ve doğru düşünebilen, çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktadır.

Erasmus programı çerçevesinde diğer ülkelere giderek eğitimlerinin bir bölümünü orada tamamlama şansı olan öğrencilerimiz, gittikleri ülkelerin iş ve kültür yaşamına ilişkin bilgilerle donanmış, geniş bir vizyona sahip olarak iş hayatına atılmaktadır.

Başarısını kanıtlayan öğrencilerimize çift ana dal yapma imkânı da veren üniversitemiz, öğrencilerimizi eğitim hayatlarında, mezuniyet sonrasında ve tüm yaşamları boyunca kullanacakları bilgilerle donatarak üstün özelliklere sahip bir şekilde hayata hazırlamaktadır.

Çalışma Alanları

İşletme Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası firmalarda görev alabilecek yetkinlik ve donanıma sahip bireyler olarak, ileriye dönük alacakları bilimsel temellere dayalı kararlar ile çağdaş uygarlığın gelişmesine katkıda bulunacaklardır.

İşletme mezunları, her türlü özel kurum ve kuruluşlarda yönetim kademelerinde ve çeşitli departmanlarda görev alma imkânına sahip olmakla beraber girişimcilik ruhu ile kendi işyerlerini kurma olanağına da sahiptirler.

İşletme mezunları;

İdari Hâkimlik, gümrük müşavirliği, mali müşavirlik gibi mesleklere de yönelebilmekte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olma şartı arayan kamu kurumlarında, bürokrat/memur olarak da görev alabilmektedirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları