Amaç ve Hedefler

Beslenme ve Diyetetik

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Amaçlar

Beslenme ve Diyetetik Programı, beslenme, diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında temel dinamiklere ilişkin ileri düzeyde bilgi ve becerilerin yanında sağlıkla ilgili araştırma ve teknoloji kullanım yetkinliğine sahip, gelişime açık diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlar.

Hedefler

• Sağlığın geliştirilmesi, korunması ile hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kavramak.
  • Besinler, beslenme ve beslenme araştırmaları alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlamak.
  • Toplum sağlığı konularındaki sorumluluklarının bilinci ile toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi konusunda yönlendirmektir.
  • Toplu beslenme sistemlerinde tarladan sofraya tüm aşamalarda beslenme plan ve programlarının uygulanmasında görev almaktır.
  • Multidisipliner çalışmalar içinde yer alarak yeni politikalar oluşturmak, proje ve etkinlikleri yürütmektir.
  • Evrensel değişimlere uygun olarak beslenme ve diyetetik alanında yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olmaktır.
  • Mesleki etik kurallarına saygılı, sağlık sorunlarını analiz etme ve çözümleri uygulama yeterliliğinde, yenilikçi, araştırmacı, çevresiyle etkili iletişim kurabilen, özel ve kamu kuruluşlarında görev alan diyetisyenler yetiştirmektir.

Bölüm Hakkında