Çift Ana Dal ve Yan Dal

Beslenme ve Diyetetik

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Çift Anadal Programı (ÇAP)

Çift Anadal, Beslenme ve diyetetik Bölümünde öğreniminize devam ederken aşağıdaki bölümlerden biriyle Çift anadal yaparsanız İKİNCİ BİR DİPLOMA ALMA alabilirsiniz.

• “Hemşirelik Bölümü
  • Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü

Yandal

İlgi duyacağınız aşağıdaki bölümlerde yandal yaparsanız “YANDAL SERTİFİKASI” alabilirsiniz.

• Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü

Nasıl Başvuru Yapılabilir?

Beslenme ve Diyetetik bölümüne kayıt yaptırmış öğrenci 1 yılsonunda başarı durumuna göre anlaşmalı bölümlerden Çift Anadal veya Yandal Programına başvuru yapabilir.

Çap-Yandal Uygulamalarına ilişkin esaslar “İstanbul Arel Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi”nde bulunmaktadır.

ErişimLinki:https://www.istanbularel.edu.tr/wp-content/uploads/2022/12/Cift-Anadal-ve-Yandal-Egitim-ve-Ogretim-Programlari-Yonergesi.pdf

• Gastronomi ve Psikoloji Bölümleri ile ÇAP yapılmasına dair çalışmalar sürüyor. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı başlangıcında çalışmalar tamamlanacaktır.

Bölüm Hakkında