Mezunlar

8. Dönem Mezuniyet Fotoğrafları

Mezunlar Konuşuyor

Duygu Cesur

Arel Sosyal Hizmet Bölümü Mezunlarının Kaleminden… Merhaba, Ben Duygu Cesur. İstanbul Arel Üniversitesi 2018 sosyal hizmet mezunuyum. Mezuniyetim sonrası Ekolife Yaşam Merkezinde Sorumlu Müdür- Sosyal Çalışmacı olarak 4 yıldır çalışmaktayım. İleri yaş almış bireylerin yaşam doyumlarını ve sosyal işlevselliklerini arttırmaya yönelik geriatrik rehabilitasyon adı altında hizmet vermeye devam ediyorum. Üniversite dönemimde 2015-2017 yılları arası Sosyal Hizmet ve Yaşam Kulübü başkanı olarak görev yaptım. Okul hayatım boyunca sahada gönüllü olarak aktif çalışmak ve aldığım lisans eğitimi iş hayatına kolayca ulaşmamı sağladı. Mezun olan, okuyan ve bu bölümü seçecek bütün meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

Merve Baran

Arel Sosyal Hizmet Bölümü Mezunlarının Kaleminden… Merhabalar,
Ben Merve BARAN.
İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Aynı zamanda 2014-2016 yılları arasında Arel Üniversitesinde Psikoloji bölümünde yandal yaptım. Nisan 2017-Aralık 2017 tarihleri arasında Halkalı Çocuk Evleri Sitesinde Sosyal Çalışmacı olarak görev yaptım. Aralık 2017 tarihinden bu yana Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında sosyal çalışmacı olarak Bağcılar Sosyal Hizmet Merkezinde çalışmaktayım. Çalışma alanlarım; korunma ihtiyacı olan çocuklar, şiddet mağduru kadınlar ve ekonomik yoksulluk.

Merve Dirman

Arel Sosyal Hizmet Bölümü Mezunlarının Kaleminden… Merhabalar, Ben Müyesser Dırman İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2018 yılı mezunuyum. Mezun olduktan sonra özel huzurevinde bir buçuk yıl çalışma deneyimim ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde saha elemanı olarak işe başladım ve halen devam ediyorum. Eğitim döneminde yapmış olduğumuz bakanlıklar ve gönüllü stajlar ile çalışma hayatında müdahale yöntemleri ve konsültasyon alanında bilgi sahibi oldum. Mezun olan arkadaşlarıma çalışma hayatlarında bol şansss ve mesleğe başlayacak arkadaşlara da bu alanda başarılar diliyorum.

Nihan Kayıkçı Büber

Merhaba ben Nihan Kayıkçı Büber, 2017 Arel Sosyal Hizmet Bölümü mezunuyum. Üniversite dönemim  ve sonrasında sosyal hizmet kongreleri vb birçok eğitime katıldım ve büyük faydasını gördüm yeni meslektaşlar ile tanışmak bilgi alışverişi sağlayıp yeni şey öğrenmek güzel. Son seneki stajlarda bizleri bir adım öteye taşımıştı. 2019 Nisan ayından bu yana Zonguldak Devrek Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde sosyal çalışmacıyım. Bu mesleği ve üniversiteyi seçtiğim için hiç pişman olmadım, dezavantajlı kişi/kişilerin hayatlarına dokunmak mesleki olarak insanı doyuma ulaştırıyor. Bu fotoğrafta engelliler haftası kutlamasından sevdiğiniz işi seçerseniz ayaklarınız geri gitmez, hepinize başarılar.

Sosyal Hizmet Bölümü İstihdam Olanakları

Bölüm Hakkında