Temel Tıp Bilimleri

TIP FAKÜLTESİ

Temel Tıp Bilimleri, hekimin yaşamı boyunca uğraşacağı insan bedeninin normal yapısını öğretmeyi hedefleyen dersleri kapsar. Bu dersler, Anatomi, Biyofizik, Biyoistatistik, Tıbbi Biyokimya, Tıp Tarihi ve Etik, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıp Eğitimi, Tıbbi Biyoloji, Parazitoloji, İmmünoloji Anabilim Dalları ile bunların içinde yer alan bilim dallarını içerir.

Bunlardan Anatomi ve Histoloji-Embriyoloji insan vücudunun morfolojik yapısını öğretirken; Fizyoloji ve Biyofizik vücudumuzun fonksiyonel mekanizmalarını, Tıbbi Biyokimya bedenimizin kimyasal yapısını, Tıbbi Biyoloji hücrelerin yapı ve moleküler mekanizmalarını konu edinir. Tıbbi Mikrobiyoloji bedenimizde yer alan bakteri ve virüsler yanında, hastalık oluşturan diğer mikroorganizmaları öğretir.

Fakülte Duyuruları