Arel Medya Merkezi Ödüle Doymuyor

15.12.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Arel Medya Merkezi ekibi “Geleceğin Sineması Yarışması’ndan” birincilikle döndü.

İstanbul Arel Üniversitesi Arel Medya Merkezi İçerik Yöneticisi Özkan Emre’nin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Ahmet Enes Gökcan’ın ses operatörü olarak yer aldığı “Pamuk” filmi T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği 20. Geleceğin Sineması Yarışması’nda birinci olmayı başardı.

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın iş birliğiyle bu yıl 20’nci kez düzenlenen Geleceğin Sineması yarışmasında kazanan isimler Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Çok sayıda davetli ve basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde finale kalmaya hak kazanan 10 film arasında birinci olmayı başaran “Pamuk” filmi ile Arel Medya Merkezi bir başarıya daha imza attı.

Arel Medya Ekibi Ödülünü TÜRSAK Vakfı Başkanı’ndan Aldı

Ana jürinin değerlendirmesi sonucunda 20. Geleceğin Sineması yarışmasının üçüncüsü Abaküs filmi ile Feyzi Baran oldu. Baran’a ödülünü Prof. Dr. Okan Ormanlı takdim etti. Yarışmada ikinci olan isim Yersizyurt filmi ile Ali Baran Baz oldu. Genç isim ödülünü görüntü yönetmeni Uğur İçbak’ın elinden aldı. Yarışmanın birincisi ise Pamuk filmiyle Özkan Emre oldu. Emre’ye ödülünü ise TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan takdim etti.

“Önemli Olan Bu Başarıları Sürdürebilir Kılmak”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Arel Medya Merkezi İçerik Yönetici Özkan Emre mutlu olduğunu ifade ederek başarıların sürdürülebilir olmasının daha önemli olduğunu belirtti.

Özkan Emre; “Ekip olarak öğrencilerimizi çeşitli alanlarda sektöre hazırlarken aynı zaman da önemli ve başarılı projelere imza atıyoruz. Bizim için önemli olan yarışmalarda ödül almak değil bu başarıları sürdürebilir kılmak. Bu nedenle ekip olarak bunu başardığımız için ayrıca mutluyum. Pamuk filminde de perde arkasında fedakârca çalışan bir ekibin emeği ve özverisi var. Başarılarda zaten bu şekilde elde ediliyor. Ben bu anlamda ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “ dedi.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak Arel Medya Merkezi İçerik Yöneticisi Özkan Emre ve öğrencimiz Ahmet Enes Gökcan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.