Meslek YüksekOkulu

Grafik Tasarım

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon

Misyonumuz, öğrencilere çağdaş sanat ve tasarım trendlerini takip ederek yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak kendilerini ifade etmeleri konusunda destek olmaktır. Aynı zamanda öğrencilere grafik tasarım alanında disiplinler arası bir bakış açısı kazandırarak mesleki pratiklerini genişletmelerine yardımcı olmak ve sektörde fark yaratacak yetenekli tasarımcılar yetiştirmektir. Ayrıca, öğrencilere farklı medya platformlarında etkili bir şekilde iletişim kurabilmeleri için gerekli olan beceri ve bilgileri kazandırmak da misyonumuzun önemli bir parçasıdır. Öğrencilerin toplumsal ve kültürel sorunlara duyarlı bir şekilde grafik tasarım aracılığıyla katkı sağlamalarını teşvik ederek, sosyal sorumluluk bilincini ve estetik anlayışlarını geliştirmeye odaklanırız.

Vizyon

Vizyonumuz, öğrencilere çağdaş tasarım teknikleri ve araçlarıyla donanmış, yaratıcı ve özgün düşünme becerilerine sahip, sektöre liderlik edecek nitelikli grafik tasarımcılar yetiştirmektir. Programımız, öğrencilere güçlü bir temel eğitim sunarak sanat, teknoloji ve iletişim disiplinlerini bir araya getirerek alanlarında başarılı olmalarını sağlayacak araçlar sunmayı hedefler. Ayrıca, sürekli değişen dijital çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde programımızı güncel tutarak öğrencilerimizi sektörde rekabetçi hale getirmeyi amaçlarız. Sektörle yakın işbirliği içinde olup, proje tabanlı çalışmalar ve staj imkanları ile öğrencilerimize gerçek dünya deneyimleri sunarak mezunlarımızın dünya standartlarında grafik tasarımcılar olmalarını sağlarız. Bu sayede, öğrencilerimiz sadece yerel değil, aynı zamanda küresel düzeyde de başarılı olabilecekleri yaratıcı ve etkili grafik tasarımlar ortaya koyabileceklerdir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları