Meslek Yüksekokulu

Program Hakkında

Anestezi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişimi, o ülkedeki nitelikli ve eğitimli iş gücüne sahip bireylerin varlığı ile ilişkilidir. Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) tanımına göre sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal olarak da tam bir iyilik halinde olmasıdır. Bu amaçla hizmet veren tüm kurum ve kuruluşları kapsayan sağlık sektörünün yapısı ülke nüfusu, kültürel gelişim, doğal kaynak, politik ve ekonomik sisteme bağlı olarak değişim göstermektedir. Bununla birlikte sağlığa verilen önemin her geçen gün artması ve sağlık hizmetlerinde kalitenin yükselmesi, sağlık kuruluşları arasındaki rekabeti artırmakta ve sektörün gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Sağlık hizmetleri sunumunda fiziki yapı, araç gereç, insan gücü ve finans gibi kaynak özelliklerinin yanı sıra, hizmetin sunum şekli ve hizmet alanların memnuniyeti de kuruluşlar arası rekabette en belirleyici özellikler olarak gösterilmektedir. Yapılan araştırmalar; farklılaşan nüfus yapısı, ortaya çıkan yeni hastalıklar, gelişen teknoloji, sağlık masraflarındaki büyük artış gibi faktörler nedeniyle, sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumların iş stratejilerinde ciddi değişim yapmaları gerekliliğini ortaya koymaktadır. Anestezi ve reanimasyon alanında hizmet verecek sağlık elemanının değişen ve gelişen tıbbi bilim ve teknolojik donanımlarla yetiştirilmiş olması, eğitim-öğretim kurumlarının da bu ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde bulunması alanına yönelik sektörel beklentidir. Günümüzde anestezi ve reanimasyon alanında hizmetin gereğine uygun yetiştirilmiş ara meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Anestezi Teknisyenliği dalında uluslararası standartlarda gerekli mesleki yeterliklere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Üniversitemiz, sağlık sektörünün beklentilerine cevap verecek standartlarda ve ihtiyacı olan ara meslek elemanı yetiştirmek amacıyla toplumun sağlık gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. BÖLÜM BAŞKANI MESAJI Sevgili Anestezi Programı Öğrencileri, Sizleri bu sayfada görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Anestezi programı olarak, Dünyada ve ülkemizde sağlık sektöründe gerçekleşen hızlı büyüme ve gelişmeye paralel olarak eğitimli, donanımlı sağlık personeli ihtiyacı artmış ve artmaktadır. Bizlerin motivasyonunu artıran, heyecanımızı pekiştiren bu durumu sizlerle paylaşmaktan çok mutluyuz. Amacımız, hastaların ameliyat öncesi hazırlanmasına, anestezi ve reanimasyon uygulamasına ve reanimasyon ünitesinde bulunan hastaların tedavisinde anestezi doktoru ile işbirliği içinde çalışmak üzere “Anestezi Teknikeri” yetiştirmektir. Hedefimiz, anestezi teknikerliği dalında uluslararası standartlarda gerekli mesleki yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesidir. Bölümümüzdeki laboratuvarlarımızda, güncel uygulamalara erişim sağlayarak öğrendiklerinizi uygulama fırsatı bulacaksınız. Ayrıca staj programlarıyla, gerçek dünyadaki uygulamaları yakından deneyimleyebilirsiniz. Bölümümüzdeki etkinlikler ve seminerler ile sizleri desteklemek istemekteyiz. Bununla birlikte öğrenci kulüpleri sizlerin ilgi alanlarına yönelik çalışmalar, etkinlikler yapmanıza fırsat sağlamaktadır. Bölüm akademisyenleri olarak amacımız, bölümümüzü daha da ileriye taşımak ve öğrencilerimizin başarılarını desteklemektir. Sizleri, eğitim sürecindeki her adımda motive etmek ve yönlendirmek için buradayız. Herhangi bir sorunuz veya danışmanlığa ihtiyacınız olduğunda, kapımız her zaman sizin için açıktır. Anestezi teknikerliği mesleğine ilgi duyan, mesleği severek ve şevkle yapacak olan, yeni eğitim öğretim yılında aramıza katılacak adaylarımızı heyecanla bekliyor ve başarılar diliyoruz. Saygılarımla, Öğ. Gör. Merve YALINKILIÇ Anestezi Program Başkanı BÖLÜM YÖNETİMİ İDARİ YAPI Program Başkanı: Öğr. Gör. Merve YALINKILIÇ KOMİSYONLAR Muafiyet ve İntibak Komisyonu Amacı: Bölüme, farklı Üniversitelerden bölümüne gelen öğrencilerin aldığı dersleri kontrol etmek ve alacağı dersleri belirlemektir. Başkanı: Öğr. Gör. Tuğçe GEDİK Üyeleri: Öğr. Gör. Merve YALINKILIÇ, Öğr.Gör. Handan Fulya BİLİCİ PAYDAŞLAR İç Paydaşlar Anestezi Programı Öğrencilerimiz Anestezi Programı Öğretim Elemanlarımız Dış Paydaşlar Anestezi Programı Mezunlarımız Mezunlarımızın Çalıştığı Kurumlar Öğrencilerimizin Staj Yaptığı Kurumlar TARİHÇE İstanbul Arel Üniversitesi Anestezi Programı, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesinde 2013 yılında aktif olarak öğrenci almaya başlamıştır. Bölümümüz, kurulduğu günden beri güçlü bir akademik kadro ve yenilikçi bir müfredatla öğrencilere eğitim vermektedir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları