Meslek Yüksekokulu

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Değerli Öğrenciler;

Arel Üniversitesi Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Programı, sivil havacılık sektöründe hızla büyüyen ve en çok istihdam sağlayan alanlardan biri olan kabin hizmetleri konusunda öğrencilere mükemmel bir eğitim sunmaktadır. Programımız, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli, teknik beceri ve bilgilere sahip bireyleri yetiştirme amacı güder. Programımızda görev yapan öğretim görevlileri, sektörde uzun yıllara dayanan tecrübeleri olan ve çeşitli havacılık kuruluşlarıyla bağlantıları bulunan deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Müfredatımız, tamamen sektör ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Havayolu işletmeleri, yer hizmetleri kuruluşları, havaalanı işletmeleri, kargo ve lojistik şirketleri gibi çeşitli alanlarda çalışacak bireyleri yetiştirmek için gerekli olan teknik ve yönetimsel becerileri kazandırmayı hedeflemekteyiz. Yolcu hizmetleri, ramp emniyeti, havacılık güvenliği, haberleşme, engelli yolcu işlemleri, tehlikeli maddeler gibi konuları içeren derslerimiz uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla desteklenmektedir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programımızın bir diğer avantajı da öğrencilere sunulan sertifikalardır. Mezunlarımız, diploma yanında uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla donanımlı bir şekilde işe alım sürecine girerek rekabet üstünlüğü elde edebilirler. Ayrıca, sosyal medya hesabımızı aktif bir şekilde kullanarak mezunlarımız ve aktif öğrencilerimizle iletişimimizi sürdürüyoruz. Bu sayede sektördeki gelişmeleri paylaşmak, iş ilanlarından haberdar olmak ve sektördeki diğer profesyonellerle iletişim kurmak için bir platform sağlamaktayız. Arel Üniversitesi, öğrencilere çift ana dal imkanı sunarak farklı bölümlerde de diplomaya sahip olma fırsatı vermektedir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Lojistik, İnsan Kaynakları, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarına çift ana dal olarak kaydolan öğrencilerimiz, hem havacılık sektöründe uzmanlaşacak hem de farklı alanlarda kariyer yapma imkanı elde edecektir. Eğitim süremiz 2 yıl olup, öğrencilerimiz Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1. Öğretim Tepekent Kampüsü’nde eğitim görmektedir, ikinci öğretim dersleri ise Cevizlibağ Kampüsü’nde devam etmektedir. Programımıza katılmak için TYT puan türünde başarılı olmanız yeterlidir. Programımıza kabul edilen öğrencilerimiz, eğitim süresince temel ve havacılık İngilizcesi derslerine tabi tutulacaklar ve isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık programı da alabileceklerdir. Arel Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, mezunlarını hem iş hayatına hazırlayan kapsamlı bir eğitim sunmaktadır hem de dikey geçiş sınavı (DGS) ile farklı lisans programlarına geçiş imkanı sağlamaktadır. Havacılık Yönetimi, İşletme, Turizm İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turist rehberliği, Lojistik Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi alanlarda lisans eğitimi alma fırsatı, mezunlarımıza daha geniş kariyer seçenekleri sunmaktadır. Eğer siz de başarılı bir havacılık kariyerine adım atmak istiyorsanız, Arel Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı tam size göre! Sektörün ihtiyaçlarına uygun bir eğitim, deneyimli öğretim kadrosu, staj imkanları ve kariyer desteği ile hedeflerinize ulaşmanızı sağlamaktayız. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya sosyal medya hesabımızı (Instagram: civilaviationarel ) takip edebilirsiniz. Sizleri Arel Üniversitesi ailesine bekliyoruz!

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları