Meslek Yüksekokulu

Programa Özgü Ölçütler

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU
  1. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; mevzuat, mesleki dil bilgisi, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip etme ve kendini sürekli geliştirme bilinci kazanır.
  2. Tıbbi kayıtların sorumluluğu, hukuki durumu, gizliliği, güvenliği ve mahremiyeti konusunda yasal düzenlemeleri açıklar.
  3. Klinik çalışması sırasında anatomik terimlerin yazılışını, okunuşunu kavrar/uygular.
  4. Klinik çalışması sırasında hastalıklarla ilgili tanı, tedavi yöntemlerini kavrar.
  5. Tıbbi kayıtların sorumluluğu, hukuki durumu, gizliliği, güvenliği ve mahremiyeti konusunda yasal düzenlemeleri raporlar.
  6. Klinik çalışması sırasında hastalıklarla ilgili tanı, tedavi yöntemlerini kavrar.
  7. Hastaları tıbbi hizmetlerin işleyişi ve hastanenin genel işleyişi konularında bilgilendirme ile ilgili halkla ilişkiler görevlerini yürütür.
  8. Tıbbi kayıtların önemini ve kullanım alanlarını açıklar.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları